O čemu ću ovde

Benoa Mandrlbort stvorio je ime fraktal (lat. Fractus, slomljen, razlomljen) kojim je označio geomterijski oblik koji može biti razložen na manje delove tako da svaki taj deo makar približno predstavlja umanjenu kopiju celine. Celina je ono što je geštalt - geštalt psihologija, geštalt psihoterapija.

Mi pripadamo celinama kao što je porodica, narod, ljudski rod, svet, kosmos i nastali smo „po slici“. Ove celine, konstelacije ugledava metod Berta Helingera  - porodični raspored, a danas znan i po nazivu sistemske konstelacije.

Prepoznavanjem delića prepoznajemo celinu, prepoznavanjem onoga što se dešava u sada, prepoznajemo večnost. Ovo je čoveku moguće jer je prirodno obdaren da svojom percepcijom ugledava (stvara) celine, prirodno je obdaren da dostigne sadašnji trenutak i prirodno je obdaren da je povezan i da pripada svetu.

Ova stranica je namenjena delićima koje primećujem u različitim trenutcima. I sve što se ovde nalazi uzrokovano je subjektivnim doživljajem i refleksija je svega što jesam. I zato za fraktalnu književnost nije ptrebno objašnjenje, nije joj potrebno uporedjivanje, kritika, ikakvo vrednosvanje, rangiranje, već je dovojan doživljaj, subjektivni osećaj i to je to, samo trenutak. 

SPS i kutlača

Sve je na svome mestu!

Tri oslobodioca i sada

Prvi: Isus

Drugi: Kralj

Treći: Komunisti

I sada!

Slobodni li smo !?!

Isus

Kralj - biti iznad naroda

Komunisti - biti iznad krsta i kralja

Sada - ispod svega

Budućnost - Nebo!

Dok se vozikaju njih dvojica ćaskaju

- Ima ona nekog, ona plava !

* Ima !??

- Nema veze !

Ja

Nemoj da nasedaš na gluposti take, kada ja proverim onda je to tako - kaže joj on. 

Name*
Email address*
Message*